KOMUOYUNA...

16:40
  • 3992

6 Şubat tarihli yaşanan asrın felaketinden en çok etkilenen illerden biri de Malatya olmuştur. Yaşanan felaket nedeniyle şehrimizde ilk etapta onlarca bina yıkılmış, onbinlerce binamız ağır hasar almış ve yaşanan depremde 1237 hemşehrimiz hayatını kaybetmiş, binlerce hemşehrimiz ise yaralanmıştır. Öncelikle hayatını kaybeden hemşehrilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Yaşanan afetle birlikte Büyükşehir Belediyemiz MOTAŞ Şirketi olarak bünyemizde bulunan bütün otobüs ve trambüslerimizi depremzede vatandaşlarımızın barınmalarına destek vermek için uzun bir süre yaşam alanına dönüştürdük. Akabinde ilimizden ayrılacak olan vatandaşlarımızın transferinde bütün otobüslerimiz fiilen hizmet vermiştir.

Hayatın normal akışına dönünceye kadar geçen süre içerisinde de yine MOTAŞ Şirketimiz vatandaşlarımıza toplu taşıma hizmetini ücretsiz olarak vermiştir.

Yaşanan felaket nedeniyle şehrimizde fiziki anlamda çok ciddi yıkımlar meydana gelmiş, Devletimiz öncülüğünde Valiliğimiz, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyemiz, AFAD koordinasyonda ağır hasarlı binaların yıkımına da yoğun bir şekilde devam edilmektedir. Yaşanan yıkım çalışmaları ve enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle de zaman zaman MOTAŞ Şirketimiz tarafından önceden belirlenmiş olan hatlarımızda sorunlar yaşanmıştır. Bu sorunların en minimuma indirilmesi amacıyla da MOTAŞ tarafından bu süreçte sefer ve çalışma planları; İl Valiliği-AFAD-Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler ve planlamalar çerçevesinde hazırlamaktadır.

6 Şubat tarihinden bu yana çalışan hatlarımızın yaklaşık %85’lik kısmında rehabilite çalışmalarımız tamamlanmış, geri kalan hatlarımız içinde aynı gayret ve özenle devam etmektedir.

Ancak bazı hat ve güzergâhlarımızda (17B Temelli-Üniversite) devam eden yıkım sürecinden dolayı bazı aksamalar maalesef hala yaşanmaktadır. Mezkur hat ve güzergahlarımızda yoğun yıkımların devam ettiğinden seferler başlatılamamaktadır. Ancak bu aksaklıkların önüne geçilmesi ve mağduriyetlerin en aza indirilmesi amacıyla ilgili hat ve seferler için paralel alternatif hatlar oluşturularak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Yaşanan bu süreçte kurum olarak her türlü zorluğu ve aksaklıkları yoğun bir gayret ve özveri içerisinde aşacağımızı, vatandaşlarımızın hiçbir hat ve güzergâhta mağdur olmaması adına çalışmalarımızı mesai ve zaman mefhumunu gözetmeksizin sürdüreceğimizi ve ilimizi hep beraber eski günlerine kavuşturma gayreti içerisinde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

 


Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmamızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, ondan memnun olduğunuzu varsayacağız.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.
770